صنعت گياهان دارويي مرهم مي خواهد
شیرخند روستای زیباییها
اخبار شیرخند و شیرخندیهای سراسر کشور.فرهنگی،اجتماعی

صنعت گياهان دارويي مرهم مي خواهد
خراسان جنوبي - مورخ سه‌شنبه 1394/04/02 شماره انتشار 19002

حقاني-قاينات مستعد براي سرمايه گذاري در زمينه گياهان دارويي است تا جايي که به گفته مسئولان مي توان اين شهرستان را قطب توليد گياهان دارويي شرق کشور کرد.

نماينده مردم قاينات و زيرکوه در مجلس شوراي اسلامي در اين باره به «خراسان جنوبي» مي گويد: شرايط قاينات به گونه اي است که با داشتن تنوعي از گياهان دارويي مي تواند به قطب گياهان دارويي استان و شرق کشور تبديل شود.

دکتر «جواد هروي» با اشاره به عوارض بسيار کم گياهان دارويي نسبت به داروهاي شيميايي مي افزايد: استفاده از داروهاي گياهي در چند سال اخير در سبد غذايي مردم افزايش چشم گيري داشته است.

به گفته وي، قاينات با برخورداري از گونه هاي متنوع گياهان دارويي نادر شرايط ويژه و مناسبي براي سرمايه گذاري در اين زمينه دارد.

دکتر «هروي» تنوع اکولوژيکي قاينات را يکي از مزيت هاي شهرستان براي داشتن انواع گياهان دارويي عنوان مي کند که مي توان با فناوري هاي روز به ترويج و کشت اين گياهان در شهرستان و استان پرداخت.

 

جاي خالي سرمايه گذار

رئيس مجمع نمايندگان استان نيز با توجه به وسعت گياهان دارويي در شهرستان سرمايه گذاري در اين زمينه را خواستار شده و مي گويد: اين امر بر اشتغال پايدار و توسعه اقتصادي مردم تاثير فراواني خواهد داشت.

کارشناس گل و گياه و داروهاي گياهي اداره منابع طبيعي قاين نيز نکات جالبي در اين باره مي گويد: هم اکنون 450 گونه دارويي شناسايي شده در شهرستان وجود دارد که مي توان براي توسعه و فرآوري آن برنامه ريزي کرد. مهندس «رجبي» مي افزايد: استفاده از گياهان دارويي و استقبال از طب سنتي براي درمان بيماري ها و مصارف ديگر در صنايع غذايي و بهداشتي از ديرباز مورد توجه بوده، اين موضوع با يک وقفه طولاني دوباره مورد توجه قرار گرفته به نحوي که در چند سال اخير گرايش مردم به استفاده از داروهايي با منشاء گياهي به دليل نداشتن عوارض جانبي نسبت به داروهاي شيميايي بيشتر شده است.

اين کارشناس ادامه مي دهد: زيره سياه، کلپوره، کاکوتي، بادرنجبويه، اسطوقودوس، گل زوفا، مستار و شاد، آنغوزه شيرين، گلپر، خاکشير، گل محمدي، بابونه، ترنجبين، کاسني، شويد، کتيرا و آويشن قايني از جمله اين داروهاست که مردم نسبت به جمع آوري و برداشت آن اقدام مي کنند. اين موضوع براي اشتغالزايي و رونق اقتصادي به ويژه امسال که ميزان بارندگي مناسب بوده در نظر گرفته شده است.

وي ادامه مي دهد: 8 هزار هکتار از دشت هاي اسفدن و کرغند که سرشار از سپند، سريشم و ريواس است هم اکنون بهره بردار ندارد.

به گفته وي، سالانه 2 هزار کيلوگرم آنغوزه شيرين به ارزش 3 ميليارد ريال و مقادير قابل توجهي از ديگر گياهان دارويي از کوهپايه ها و مراتع و دشت هاي شهرستان برداشت مي شود به طوري که درآمد بيشتر روستاييان قاين از طريق جمع آوري و فروش گياهان دارويي تامين مي شود.

 

23 روستا بهره بردار مستقيم

مهندس «رحيمي» يادآور مي شود: با شروع فصل بهار و تابستان روستاييان و افراد بومي مناطق مختلف به ويژه اهالي 23 روستاي اين شهرستان اقدام به جمع آوري برخي از اين گونه هاي گياهي براي مصارف خوراکي و دارويي و همچنين فروش مي کنند. «رحيمي» تاکيد مي کند: اين اداره براي ساماندهي اين افراد و نظارت صحيح اقدام به ايجاد زمينه براي تشکيل تشکل هايي در قالب جوامع محلي کرده است. وي ايجاد اشتغال در جوامع محلي و تغيير معيشت بهره برداران را از اهداف اصلي وجود اين تشکل هاي محلي عنوان کرد.

مدير جهاد کشاورزي شهرستان قاينات نيز درباره توليد و فرآوري گياهان دارويي در اين شهرستان مي گويد: هم اکنون در اين شهرستان 5 واحد توليدي صنعتي و 10 واحد سنتي مشغول فرآوري گياهان دارويي هستند.

 

10هکتار فقط گل محمدي

مهندس سيد «عبدالحسين سجادي» مي افزايد: علاوه بر رويش گياهان دارويي در مناطق کوهستاني و مراتع حدود 19.7 هکتار از زمين هاي شهرستان زيرکشت گياهان دارويي است.

وي با اشاره به اين که از اين ميزان 10 هکتار زيرکشت گل محمدي و بقيه زيرکشت زيره سبز مي باشد، مي گويد: سالانه 9 هزار و 880 کيلوگرم گل محمدي و 60 تن زيره سبز توليد مي شود که علاوه بر توليد 22هزار ليتر گلاب و 60 ليتر اسانس گل محمدي بخش زيادي از گل محمدي در حالت غنچه برداشت و پس از خشک شدن به کشورهاي عربي و آسياي ميانه صادر مي شود.

مهندس «سجادي» ادامه مي دهد: هم اکنون زمينه کاشت نعناي فلفلي، آويشن باغي و اسطوقودوس نيز در قاين فراهم شده است.

به گفته وي، 50 درصد گياهان دارويي برداشت شده به استان هاي خراسان رضوي، شمالي، تهران و سيستان و بلوچستان ارسال مي شود.

 

جاي خالي صنعت فرآوري

مدير جهاد کشاورزي ايجاد صنايع فرآوري و تبديل گياهان دارويي را لازمه رونق اين صنعت دانسته و مي گويد: در صورت تبديل و فرآوري گياهان دارويي ديگر چرخه هاي اين صنعت نيز به حرکت درمي آيد. وي با تاکيد بر ضرورت فرهنگسازي و آگاهي بخشي به مردم براي مصرف درست و برداشت صحيح و اصولي يادآور مي شود: براي افزايش توليد و فرآوري گياهان دارويي، تسهيلات ارزان قيمت، بيمه گياهان دارويي، تهيه بذر لازم و کلاس هاي آموزشي خواهيم داشت.

وي با دعوت از سرمايه گذاران در اين زمينه و استقبال اين سازمان در همه زمينه ها از آن ها مي گويد: صنعت گياهان دارويي چرخه ناقص و معيوبي دارد. روستاي چدان يکي از روستاهاي پيشگام در بهره برداري از گياهان دارويي است. رئيس شوراي اسلامي اين روستا در اين باره به «خراسان جنوبي» مي گويد: اهالي اين روستا که به دليل خشکسالي ها بيکار شده اند از امسال با توجه به بارندگي هاي نافع بهاري به شکل دسته جمعي براي جمع آوري گياهان دارويي اقدام مي کنند.

«چداني» مي افزايد: در حال حاضر قيمت هر کيلوگرم آويشن قايني 350 هزار ريال و ترنجبين يک ميليون و 500 هزار ريال است که از روستاييان با قيمت بسيار پايين مي خرند.

وي خواستار راه اندازي و احداث کارخانه هاي مدرن داروسازي گياهي در شهرستان براي رونق اقتصادي منطقه شد. به گفته وي، با وجود زمينه هاي فراوان فرآوري گياهان دارويي هم اکنون در شهرستان فقط براي توليد گلاب و عرق چهل گياه و روغن گياهي اقدام مي شود.

منبع:روزنامه خراسان جنوبی



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ارسال شده در تاریخ : سه شنبه 2 تير 1394برچسب:, :: 19:0 :: توسط : رضا

درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شلغم...شوربا و آدرس karbalaye.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 52
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته : 99
بازدید ماه : 99
بازدید کل : 10932
تعداد مطالب : 62
تعداد نظرات : 11
تعداد آنلاین : 1